Samenwerkingspartners

Samenwerking met instanties in de wijk

Als school werken wij zoveel mogelijk samen met instanties in de wijk.

De Parkschool werkt samen met organisaties die zich bezighouden met opgroeiende kinderen en hun ouders. Door goed samen te werken krijgen de kinderen meer kansen om zich te ontwikkelen.

Kinderen en hun ouders kunnen binnen het samenwerkingsverband niet alleen terecht voor onderwijs maar ook voor kinderopvang, peuterspeelzaal, activiteiten, cursussen en sport.

De betrokken organisaties bij de brede samenwerking zijn: kinderopvang Skar, Kinderopvang Twins, Peuterspeelzaal Pinokkio, Peuterspeelzaal de Overkant, De Parkschool, Rijnstad kinderwerk en opbouwwerk, Sportbedrijf Arnhem, Leerbedrijf Diagonaal, Kunstbedrijf Arnhem, team leefomgeving, SIK en het Wijkplatform Presikhaaf-oost.

Overige organisaties

Centrum voor Natuur- en Milieu- Educatie (CNME)

Het CNME geeft ons ondersteuning bij het biologie- en natuuronderwijs. Dit in de vorm van:

-lessen waaraan wij met alle groepen deelnemen op de kinderboerderij West-Presikhaaf

-dieren die wij mogen lenen, zoals kuikens, kippen, eenden, slakken, enzovoort

-leskisten rond diverse thema's zoals pannenkoeken, paddestoelen, magnetisme en insecten

-begeleiding bij het tuinieren in onze schooltuin en aanleveren van plant- en zaaigoed