Een school voor iedereen

De Parkschool is een openbare basisschool voor kinderen vanaf 4 jaar. Wij willen een school zijn waar kinderen zich veilig voelen en gerespecteerd worden. Ieder kind mag zichzelf zijn.

Kinderen zijn voor ons een individu met eigen mogelijkheden en kansen, maar kunnen ook kwetsbaar zijn. Ieder kind loopt een eigen ontwikkelingsroute met een rugzak vol ervaringen. Kinderen hebben elkaar nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Daarbij horen frustraties, ruzies, leren incasseren, assertiviteit en creatieve oplossingen bedenken.

Ouders zijn verschillend. We nemen iedere ouder serieus en houden rekening met individuele mogelijkheden. Samen zijn we verantwoordelijk voor de opvoeding en ontwikkeling van het kind.

Oog voor onderwijsbehoefte

Alle kinderen kunnen en willen leren. Elk kind doet dat op zijn eigen, unieke manier. Dat vraagt dat we ons onderwijs afstemmen op de persoonlijke onderwijsbehoefte van ieder kind. Sommige kinderen hebben extra ondersteuning nodig op school. Samen met u als ouder kijken we wat er nodig is voor uw kind. Wanneer wij daartoe in staat zijn willen wij deze ondersteuning graag bieden.

De school in de wijk

Ons schoolgebouw staat midden in het groene hart van Presikhaaf Oost. Rond de school is veel ruimte waar kinderen kunnen spelen en sporten. Op het grote plein staan o.a. een groot klimrek, een tafeltennistafel, een podium en een vogelnestschommel. Maar even lekker zitten op de boombank kan ook. Er is ook ruimte om te voetballen. In de grote pauze kunnen kinderen gebruik maken van gevarieerd speelgoed.

De jongste kinderen hebben een eigen afgeschermd speelplein met eigen materialen, een groot klimkasteel en schommels.

Ook na schooltijd mogen de kinderen op het schoolplein spelen, onder verantwoordelijkheid van de ouders.

Het schoolgebouw

Het schoolgebouw heeft drie aparte ingangen, één voor kinderen van groep 1-2 ,  één voor de kinderen van groep 3 t/m 6 en een ingang voor de leerlingen van groep 7 en 8 . Wij beschikken over ruime lokalen. In de gangen zijn werkplekken ingericht. Groep 7 en 8 hebben naast hun klaslokaal ook een leerplein met ruimte om in groepsverband of zelfstandig te werken.

De kleuters hebben hun eigen speelzaal in het gebouw. De oudere kinderen sporten in sporthal Kermisland aan de overkant van de school.

Verder beschikken we in de school over een aula en een schooltuin. In ons schoolgebouw is tevens peuterspeelzaal "de Overkant" gevestigd. En naast onze school staat het gebouw van peuterspeelzaal "Pinokkio" (Kinderkamp 11).

De naam van onze school

De Parkschool is de naam voor de fusieschool. Per 1 augustus 2018 is de fusie tussen de Dr. Willem Dreesschool en de John F. Kennedyschool een feit. De naam van de school is door ouders, leerkrachten en kinderen van beide scholen gekozen.

De Parkschool refereert aan de groene omgeving van de school en het feit dat de school gehuisvest is in het park van Presikhaaf Oost.